Mennyibe kerül manapság egy ízletes lángos? Alaposan körülnéztünk a Vas megyei piacon, hogy felfedjük az aktuális árakat!


A lángos a magyar nyár egyik elmaradhatatlan kincse, amely piacokon, strandokon, fesztiválokon és belvárosi büfékben egyaránt vonzó illatával csábítja a gasztronómák kedvelőit. Vas megyében is sokan választják ezt a finomságot ebédre vagy uzsonnára, azonban az árak között jelentős eltérések mutatkoznak. Szombathelyen és a környező kisebb településeken tett felfedezőutunk során arra voltunk kíváncsiak, mennyit kell fizetnünk ezért a kedvelt falatért.

Vasi lángos árak: a sima ára tartja magát

A klasszikus, feltét nélküli lángos ára szoros összefüggésben áll a lélektani ezer forintos határral. Szombathelyen a legtöbb helyen 800-900 forintért juthatunk hozzá, míg a legmagasabb árat egyedül 1000 forintért kérik el, ami egyetlen helyre vonatkozik.

A szombathelyi piacon ennél jóval olcsóbban, 600 forintért is hozzájuthatunk a sima változathoz a híres Porpáczy büfében, a másik lángososnál 700 forint az ár. Vidéki kistelepüléseken is ilyenre számíthatunk: a kámi LángosKámban 650 forintért adnak egy friss, ropogós lángost - feltét nélkül.

Egy árus a piacon így fogalmazott: "A simát mindig viszik. Sokan otthon teszik rá a tejfölt és a sajtot, mert így olcsóbban jönnek ki, és jobban is tudják ízesíteni maguknak."

A sajtos-tejfölös finomság most aranyáron kapható!

A kiegészítő feltétek ára már igazán változatos tartományban mozog. Általában a tejföl vagy sajt hozzáadása 200-300 forinttal növeli a költségeket, ám akadt olyan hely, ahol egyetlen tejfölért már 500 forintot kértek, míg a feltétes változatok ára 1500 forinttól indult.

A hagyományos sajtos-tejfölös lángos ára a legtöbb helyen 1500-1800 forint körül mozog, de akadt példa olyanra is, ami már 2300 forintba került. Az ár azonban nemcsak a helyszíntől, hanem a lángos méretétől is függ: míg egyes helyeken egy tenyérnyi adaggal szolgálnak, addig másutt akár két tenyérnyi tésztát is kaphatunk ugyanazért a pénzért.

Egy belvárosi büfés a következőképpen fejezte ki magát: "A sajtos-tejfölös a legnépszerűbb ételünk, tízből nyolc vendég ezt választja. Ha valaki valami igazán különlegesre vágyik, általában a töltött finomságok közül szokott választani."

Extrák és töltött lángosok - már háromezret is kérnek érte!

Az utóbbi években a lángos kínálata valóban látványos átalakuláson ment keresztül: a hagyományos "régi klasszikus" változat mellett most már izgalmas gasztronómiai felfedezések is várnak ránk.

* Töltött lángosok: kolbásszal, sonkával, lilahagymával, kukoricával, sőt már ananásszal töltött változatot is láttunk.

Mexikói lángos: ínycsiklandó darált hús, friss kukorica és pikáns szósz kombinációja.

Készítsd el a magyaros ízek varázslatos kombinációját: ízletes szalámi, fűszeres kolbász, zamatos hagyma és lédús paprika egyedülálló elegye!

Ezek költsége gyakran meghaladja a háromezres határt, de cserébe a mennyiség is jelentősen megnövekszik.

Related posts